3.11.2010

teória

Még most a post megírása előtt szeretném leszögezni: nem vagyok ateista, sem hívő, sem istenfélő és egyéb szélsőséges kategóriába sem sorolnám magam.
"Vagyok, mint minden ember: fenség,
Észak-fok, titok, idegenség,
Lidérces, messze fény,
Lidérces, messze fény."

A mindeható Atya, ki megteremté a Földet a maga valójában és tökéletességében.
De beférkőzik a Gonosz, Satanael, ki az Úr szívének legkedvesebb s legszebb angyala valá a Teremtés előtt, s elcsábítá annak új gyermekeit, bűnve vivé Őket. De Isten kegyes, s bár kiűzé Őket az Édenből, s Évát a szülés fájdalmával átkozza meg.

Az elmélet:
A) Isten létezik. Ő teremtette meg az angyalokat: elsőként Satanaelt(nevének jelentése Isten Angyala), kit bukása után gyakran tévesen Lucifernek hívnak(jelentése: Fényt hozó), mivel sok vallásban Ő a melegség, a fény és szeretet istenNŐje, sőt Mária Magdolnát is a Lucifera(igen a-val a végén) névvel illették. Az angyalok (emberek megjelenése előtti tevékenységeiről) nem sok mindent tudunk, utána pedig konkrét elmélet van rá a Bibliában, ami nem más, mint az emberek segítése és a Mindenható védelme.
A Teremtéskor a hercegi joggal rendelkező Satanael fellázzadt Isten ellen, mivel alantosnak és megalázónak érezte az emberek feletti védelmet. Ekkor fosztották meg nevének "-el"-végződésétől(ami az angyali létét jelezte), s ekkor száműzték a Földre. 
*ugrás, elnézést, hogy ugrálgatok a gondolataim közt, de nem tudok idő- illetve fontosságirendet kialakítani*
Szóval jöjjön a legnagyobb port kavart téma: a dinoszauruszok hiánya a Bibliában(pedig bizonyított tény, hogy sok százmillió évvel az emberek előtt éltek, tehát nem a 6. nap lettek teremtve-hacsak nem egy igen hosszú nap volt-) Bár van pár utalás rájük a Szent Könyvben (lsd Behemót, a "sárkány"), de szerintem ez édes kevés.
Majd jöhet a kedvenvem: a mágia. Sok hívő szerint NEM LÉTEZIK MÁGIA! De egy igen tanulságos rész ír erről a Bibliában. (amikor Mózes vérré varázsolta a vizet, mintegy bebizonyítva, hogy Isten hatalma nagyobb mint a a fáraó MÁGUSaié)
Majd mások szerint létezik, de gonosz és a Sátán eszköze(lsd boszorkányüldözés), de kérdem Én akkor Mózes csodatette mivel magyarázható? Vagy Jézus?(hiszen ha Isten fia és akkora hatalommal bírt, akkor hogy ölték meg?[ebbe beleköthetnek])
A legtöbb ember akkor kételkedik igazán a Teremtő létezésében, amikor nagyon nagyon baj történik vele(meghal egy szerette, etc etc), és felteszi a kérdést: Ha Isten valóban létezik, miért hagyta hogy ez megtörténjen? Ilyenkor jön az egyházi válasz: Mert Isten nem avatkozik az emberek életébe. Mindennek oka van.(Milyen oka lehet több százezer ártatlan ember éhezésének? Mi oka lehet egy 12 éves gyermek rákbetegségének?.....Isten így próbálja jóútra terelni az embereket-szintén vallásos válasz) Nem várhatjuk el, hogy mindent Isten oldjon meg helyettünk, illetve mindennel csodát tegyen.(Persze ha rossz  ember volt az illető, akkor az bűnhődik, vagy ha nem hal meg, akkor a Sátánnak köszönheti, hisz megajándákozta a gonoszságáért) 
Kérdés: Ha Istennek és angyali seregének valóban akkora ereje volt, hogy kiűzte Satanaelt a Mennyből, akkor hogy nem tudja kiírtani a a gonoszságot a Földről?(hacsak nem az ember tényleg eredendően bűnös)
Jöhet a másik kedvenc részem, amiből már rengeteg vitám volt: a külső, a plasztika sebészet, hajfestés és miegymás. Sokan azzal érvelnek, hogy maradjunk olyanok, amilyennek megteremtettek. De INTELLIGENCIÁVAL áldottak meg minket, minek révén fejlődött a technika(szépségipar, orvostudomány) és ha lehetőségünk van, akkor MIÉRT NE LEHETNÉNK SZEBBEK?(jön a válasz: az ilyen dolgokat a Sátán sugallta) Persze...de akkor ha ISTEN ruházott fel minket a gondolkodás erejével, de a Sátán adta az ötletet az ilyen tervekhez, akkor ki is a hibás? Az aki kitervelte, vagy aki eszközt adott? Lényegében mindkettő nem? Tehát megdőlt az elmélet, miszerint minden az Ördög hibája. (erre egyszerű példa még: ha jókor esik az eső: Isten ajándéka, ha rosszkor: a)Isten büntet b) a Sátán kitolt Velünk...de kérem mi lenne ha rájönnénk, hogy ez a TERMÉSZET műve? Amit igaz Isten teremtett, de Ő NEM avatkozik bele semmibe. Szóval ha jó történik az a szerencse, a sors, esetlen a saját érdemünk, NEM MÁSÉ!)
Mondj egy Miatyánkot és megbocsájtódnak bűneid. Tehát ezzel el is van intézve, mehetsz majdan a mennybe, sőt ha 40évvel később vallod be bűnöd(persze kikötés, hogy vallási méltóságnak kell bevallanod, mert csak Ő bocsájthat meg Isten nevében, ÉS KÖZBEN Isten szemében egyenlők vagyunk, csak Ők ezek szerint egyenlőbbek) akkor az akár elévültnek is mondható és elég lesz egy fél Miatyánk. Úristen de nagy badarság ugye? Vagy ne egyél 40 napig és akkor okés vagy. Szóval ha szenvedsz akkor Isten megbocsájt...érdekes a mai vallásrendszer. (Isten nem bocsájtott meg a bűnbeeséskor egy almáért, majd most 3 miatyánkért meg egy jelentős adományért az egyház számára még az emberölésért is megfog...mekkora reklám) 
Templomok: a Bibliában benne van, hogy a Templom akár egy kispárna is lehet, ha Te azon csücsülve imádkozol Istenhez(persze nem iylen megfogalmazásban). Sőt ha még nem kopott meg az emlékezetem, valami olyan van benne, hogy ne emeljünk külön építményt imáinkhoz, hisz nem a VAGYONI dolgok határozzák meg valaki hitének erősségét(ergo hiába megy adód egy százaléka az egyháznak, attól még lehet a Sátán kap el)
Uhh ennél jobban nem szeretném részletezni, leginkább azért mert nincsenek konkrét Isten-hit megdöntő bizonyítékaim, sem elméleteim. Ezek csupán észrevételek voltak és személyes tapasztalatok illetve gondolatok. És nem tudom összeszedni, így hirtelen mindet, persze sok minden van amibe még "bele tudnék kötni".(de ezek inkább beszélgetések és az idő elteltével merülnek fel)
B) Isten nem más, mint egy az angyalok közül, kiket vagy egy felsőbb erő, vagy maga a mindenség alkotott.
Ez bizonyítaná, sokak elméletét, miszerint Isten nem mindenható, csak szeretne annak tűnni, és hogy mi volt az igazi ok Satanael fellázadására(hatalmi harcok).
C) Isten, mint az egyetlen isten nem létezik. Ez sok vallásban felmerül. Többistenség. Gondolom erre mindenki tud példát mondani. Egyes kultúrákban, minden fontosabb dolognak van istene.
D) Isten nem létezik. Ezalatt azt értem, hogy nem léteznek istenek, az egész a mágiának, az erőnek, esetleg a parapszichológiának(az emberi elme hatalmának) tudható be. (lsd telekinézis, pirokinézis és egyéb "isteni illetve sátáninak mondható képességek)
E) Isten nem létezik. Semmiféle emberfeletti erő. RACIONALITÁS. (esetleg földhöz ragadtság)


Ezeknek persze lehetnek keveredései, illetve egyéb kultuszok és elméletek.
Igazán egyikbe sem sorolnám magam. Hiszek sok mindenben és néha semmiben. Nem mondom, hogy ez egy egyedi és külön vallás, amiben Én hiszek. Ez csupán: Úgy próbálom élni az életem, hogyha visszanézem, ne bánjak meg semmit és ne hagyjak ki semmit amit el szerettem volna érni.
Nem vagyok racionális, de nem is járok a fellegekben, még csak az arany középútnak sem nevezhetném. (van amikor Én is túlzásokba esem, vagy épp teljes sivárság uralkodik)
Ha még ezek után is kíváncsi vagy az én elveimre, ott az msn:]

4 megjegyzés:

  1. PART ONE
    A zsák megtalálta foltját! Én is ugrálok rendesen az adott témára adott válaszok közben! X'DDD.
    Azért itt is visszaköszön a tipikus látásmód: Az x éves rákos kisgyermek, meg a „hogyhagyhatta” stb. Van aláírt, v. szóban megkötött egyezség az Úrral? Hogy márpedig jóval 12 év feletti lehetőleg csúnya gonosz emberek rákosodhatnak xd, illetve érheti őket baj. A kisdedek a szép szőke/barna kék/zöld szemű csöppségeket pedig köteles mindentől megóvni az a vén tróger! A férgese meg hadd hulljon. Mármint az, ki csúnya, púpos, ne adj Isten, még emellé gonosz is. Vagy lop, esetleg hazug!
    Belátható, hogy kultúráktól, neveltetéstől függően – a legtöbben elvárnák ezt. Mégis pl. figyeld meg, hogy hányszor van, hogy meghal vki és jön a kórus: „mindig a legjobbakat veszi magához az Úr”. A tetvek meg élnek, mint Marci Hevesen! És gondolj bele, nem is mindig demagógia, hisz sokszor van valóságalapja! Az az egyházi válasz, hogy az Úr részéről nevelési célzattal van, – nyilvánvaló badarság! A másik vesszőparipám, hogy Ő a Sátánnál is nagyobb-erősebb, miért nem győzi le, irtja ki, stb. Erre még én is tudom a választ xD: Mert a S nem úgy létezik, ahogy a legtöbben leírják, v. elképzelik! Akiket leírnak, láttak, léteznek vagy sem, – ők a S által legyőzött személyek. A sátán ott lakozik mindenkiben! Ahogyan az Úr is! Kérdés, hogy melyik kerekedik bennünk felül és mikor. Én is azt tartom a legnagyobb sunyiságnak amúgy a létező vallásokban, hogy gyakorlatilag mindenre van bocsánat. Hát ne legyen bazdmeg! Ha adakozol kicsit, vagy hajlongasz kelet felé, vagy morzsolod az olvasót a kezeid közt, akkor minden letudva? Nem! Az igazán nagy bűnökre sosincs és nem is lehet bocsánat. Arra, amit tudatosan követ el bárki. Az élet meg azért van, hogy a kisebbeket kijavítsuk és törekedjünk a jóra. Hogy melyikre? Nabazz ez egy külön könyv lehetne! XDDDD. Végletesen lerövidítve: amit az emberiség a rövid története során, írott, v. íratlan törvények alapján jónak tart. Arra ami kiemeli a többi élőlény közül, ami naggyá tette. A hatalma kötelezi őt a jóra, az elesettek segítésére, a környezete, a természet, stb. védelmére. Hisz az egyetlen élőlény itt a „látóhatáron belül” aki közvetlenül és közvetve valódi hatalommal rendelkezik.
    Az ember nem eredendően bűnös, csak benne van a pakliban az is! xD.
    bigfic

    VálaszTörlés
  2. PART TWO
    Nagyon érdekes ez a szépség, dolog is. Nem ördögtől való semmilyen értelmes törekvés, szépítkezés, stb. Azért nézd meg, ez is mennyire idiótán zajlik. Fiatalon (is) próbálnak szépítkezni az emberek, és/vagy törekszenek arra. Öltözködés, hajfestés, stb. De más oldalról, meg mindent elkövetnek, hogy lelakják magukat! Egészségtelen életmód, nem megfelelő kaják, cigi, pia, drogok, stb. Majd mikor már késő – akkor kezdenek sápítozni – költeni, ügyelni erre.
    Ami a legnagyobb baj, hogy a legtöbben hasonlítani akarnak valakire. Pedig abban csak legjobb esetben is csak másodikok lehetnek. XD. Ha valaki elfogadja magát, és belülről is szép akar lenni, akkor az működni fog!
    A teremtés rejtélye egy „kismiska” ahhoz, hogy mitől tetszik meg valaki a másiknak! Persze vannak sztereotípiák, divatok stb, de sokszor nem ez dönt. Pl. az emo hajviseletnél zseniálisabbat eddig még nem találtak fel! Miért? Mert a legcsúfabb embert is széppé teheti! Mert minden eltakar, mert kevés marad az eredetileg nem szépből! xD. Egyszer, ha teheted, próbál ki! 5-5 divatos hajú lányt és fiút állíts egymás mellé és vizezd be a hajukat, majd fésüld nekik hátra. X'DDDDDDDDD. A legtöbbről kiderül, hogy: kanál füle van, aránytalan az arca, tök, vagy szilvamag alakú a feje, csúnya a fülkagylója, kocka álla van, stb. stb. És persze nincs kéznél a fotosop sem élőben. XDD.
    Mégis! Ha azontúl csak ilyen hajjal mutatkozhatnának; akkor is találnának párt! Mert van mindig valaki, akit valamilyen részükkel/tulajdonságukkal mégis lenyűgöznek. A gimiben pont az ellentéte voltam a padtársamnak. Ö nagyjából a tökömig ért, ha meglátott egy súlyzót elájult. Hiába akart mindenki velem lenni a legtöbb buliban, a suli legszebb nője az övé volt. Süthettem a csodaszép szemeim, izmaimat, vállig érő épp divatos szőkés hajam. A luvnya a keseszín szemű fakóképűt választotta. Na ezekre adjon vki választ! Nem? Tiszta lol.
    Visszatérve ez a jókor esett az eső, vagy nem. Az Úr azt sem köteles garantálni (főleg az tiltottalmazabálós luvnya óta :D) hogy milyen idő legyen. Azért kapta a tökkelütött embere a hatalmat észt, önállóságot, hogy védje meg magát, teremtsen magának tetsző körülményeket. (lehetőleg a többi élőlény és a természet esetleges érdekeit is figyelembe véve) xD. Hát igen! Ezzel a 40napig nemevéses Miatyánkos dologgal mélységesen egyetértek veled. Az A, B, C, D, E pontokról volna véleményem, de már ennyit írni ide is több mint udvariatlanság. Az emsentől herótom van, mert mindigeza „mizu” jut az eszembe. Meg a feleslegesen oda-vissza bejelölt emberek. XD. Mélben szívesen olvasnám a véleményed, ill. írnám az enyémet, hogy ez a jobb sorsra érdemes blog, ne a zavaros válaszaimból álljon. :D

    bigfic

    VálaszTörlés
  3. Másodszorra átolvasva, lehet bizony néhány dologban ráció :D

    bigfic
    blonderolex kukac freemail dot hu

    VálaszTörlés
  4. ez a van vagy nincs vagy mivan Vele amióta az eszemet tudom foglalkoztatott(akarva és akaratlanul), megvizsgáltam mindenféle szemszögből. és azthiszem egyetértek azzal amit mondtál: hiszek sokmindenben. néha semmiben. nem akartam hosszú kommentet írni de ha kedved lenne további véleményt kifejteni megtalálsz.

    VálaszTörlés